Google får Windows 8-kritikk

Google får Windows 8-kritikk

Prøver Chrome å ta over Microsofts operativsystem innenfra?

Søkegiganten har hatt en fart som en snegle i sirup med å omfavne den berøringskontrollerte visingen i Windows 8. Dersom dette OS-et slo an, vill Google levere, var omkvedet.

Nå har Windows 8 åpenbart slått an, for nå er Google-app-ene klare. Som vanlig med en baktanke om hva som lønner seg for Google, og det de har gjort er egentlig temmelig spennende.

Utstillingsvindu for Windows-alternativ i Windows

Deres Chrome-nettleser-app for ModernUI er nemlig nesten identisk med hvordan deres Chrome OS fungerer. Dette OS-et kjennetegnes ved at det skal bli et fullverdig pc-OS, men der alt skjer direkte mot internett og tjenester som er der – fra Gmail via Google Docs til, vel, Chrome-nettleseren.

Kjernen i Chrome OS er Linux-basert, men frontgrensesnittet er hva Google mener er godt design.

Både Google selv og de to største pc-produsentene HP og Lenovo, samt Samsung og Acer har Chromebook i arsenalet. Dette er bærbare pc-er som umiddelbart ser ut som ultrabærbare som kjører Windows. I fjor viste pc-typen en sterk vekst i et marked som ellers droppet sterkt.

På denne måten har Google åpnet rene utstillingen av eget OS-alternativ inne hos hovedkonkurrenten, forteller Computerworld US.

Blant annet er det mulig å kjøre Chrome-app-er inne i Chrome-leseren, flere på én gang og med mulighet for å sortere og stable dem som man forventer i et modent fullfunksjons-OS.

Kritikk av dårlig grensesnitt

Men det innebærer også sterk kritikk. Rullefeltene i vinduene i Chrome for Windows 8 er tynnere enn Windows GUI, og rullepilene på topp og bånn av disse feltene er fjernet. Det gjør det ironisk nok vanskeligere å fingerkontrollere Chrome.

Klagene på brukerstøtteforumet til Google er høylytte. Så langt er svaret at dette er integrert så sterkt i app-en at det ikke umiddelbart kan endres.

- Dette er bare tåpelig. Vennligst bruk de kontrollene og grensesnittelementene som er bærende i den applikasjonen dere kjører, skriver en frustrert OS-bruker.

Trendy med dobbel-OS

Andre er mindre imponert over at Crome OS er så sterkt til stede i et konkurrent-os, og kritiserer det.

Med andre ord er smakebiten av Chrome OS kanskje i overkant realistisk. Eller at utakk er app-utviklerens lønn.

Å kjøre med to innganger til en pc er også en del av konseptet PC Plus, som Intel og flere pc-leverandører kjører fram. Da er det snakk om å kombinere Android og Windows på pc-er som vanligvis bare hadde kjørt Windows.

Les om:

Enterprise