Google fosser fram

Google fosser fram

Annonseinntektene bare øker for Google. Finansuroen vil føre til flere kunder, mener selskapet.

Finanskrisen ser ikke ut til å affisere kontantstrømmen til Google nevneverdig. Omsetningen endte på 5,4 milliarder dollar i tredje kvartal, opp 31 prosent fra i fjor, mens resultatet la på seg drøyt 26 prosent til 1,35 milliarder dollar.

Betalte klikk, som står for størstedelen av Googles omsetning, økte med 18 prosent. Bedrifter fortsetter å bruke sine markedsføringsmidler på Google fordi de er svært effektive, ifølge Google-sjefen Eric Schmidt.

- Resultatene er svært enkle å evaluere fordi vi har så mye data. I tillegg gjør finansuroen at forbrukere bruker søkemotorer mer for å sammenlikne priser på varer, sier Schmidt.

LES OGSÅ: Se hvordan Android faktisk fungerer

Produkter rettet mot bedriftsmarkedet utgjør en langt mindre del av Googles inntekter, men forretningssøk og nettapplikasjoner kan også dra nytte av en økonomisk nedtur.

- It-sjefen vil se seg om etter gode lavpris-alternativer, mener Schmidt.

Over en million bedrifter bruker nå det nettbaserte Office-alternativet Google Apps, og Google gjennomfører kontinuerlig en rekke tekniske oppgraderinger for at nettjenestene blir skal bli bedre og mer stabile.

Googles egne nettsteder genererte 67 prosent av omsetningen i tredje kvartal, mens partnere produserte 30 prosent. Totalt 51 prosent av omsetningen ble generert utenfor USA.

Les om:

Enterprise