Google kutter mer i tjenestene

Google kutter mer i tjenestene

Forløperen til populær liker-funksjon i Google Plus får løpepass. Sammen med flere andre tjenester.

Google er neppe et sted for den sentimentale typen. Nye produkter oppstår, lanseres og avlives i en eller annen form fortløpende. Noe kommer aldri ut av beta-stadiet, andre får en kort periode i lanseringsflomlyset. Mange forsvinner om det ikke slår an hos et større antall brukere.

Etter at Google mener å ha funnet en metode for å drive sosiale nettverk gjennom Google Plus, avlives tjenestene for å dele lenker til andre med Google-profil gjennom Twitter/Kudos-tjenesten Buzz. Også Twitter-inspirerte Jaiku, som ble kjøpt inn til selskapet i 2007, legges ned.

Buzz ble lansert i fjor, men var både kompleks i bruk og fikk fort et rykte for svakt personvern. Brukere av Google Plus finner en del av tankegangen igjen i hvordan man tildeler «poeng» til delt innhold i Google Plus.

- Vi har lært en del av produkter som Buzz som brukes i Google Plus. Om et par uker legger vi ned Buzz-tjenesten, skriver produktsjef Bradley Horowitz i Google i en bloggartikkel.

En annen tjeneste som forsvinner i denne høstjakta er Code Search. Dette er en søketjeneste for utviklere som vil søke etter åpen kildekode publisert til Internett. University Research Program, som ga forskere mulighet til å programmere grensesnitt mot søketjenestene til Google, er også vei ut døra.

Jaktsesongen hos Google startet i forrige måned. Da ble blant annet tjenester som Aardvark, Fast Flip, Sidewiki og Image Labeler felt.

Enterprise