Google med kjempevekst

Google med kjempevekst

Google fikk et kraftig løft i profitten. Men Motorola trekker ned.

Google la i går kveld norsk tid frem tallene for årets tredje kvartal, som ble avsluttet 30. september. Selskapets annonseresultater varierte, og en nedgang i salget av Motorola mobiltelefoner.

Topplinjen endte på 14,89 milliarder dollar, i underkant av 90 milliarder kroner. Det er 12 prosent opp i forhold til samme tid i fjor.

Resultatet endte på 2,97 milliarder dollar, i underkant av 18 milliarder kroner. Det betyr at Google fikk et resultathopp på over 35 prosent.

- Vi nærmer oss målet med vakre, enkle og intuitive brukeropplevelser uavhengig av type enhet, sa gründer og toppsjef, Larry Page, i en uttalelse i forbindelse med resultatfremleggelsen, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Prisnedgang

Ser man på annonseinntektene er Googles resultater litt mer brokete. Betalte klikk, klikk på annonser betalt av annonsørene, økte med 26 prosent i tredje kvartal 2012. I årets kvartal økte Googles inntekter på dette området med bare 8 prosent. Prisen har imidlertid falt, Google får nå 8 prosent mindre for klikk på annonser.

Også Googles maskinvaredivisjon, Motorola, fikk en nedgang i inntektene. Divisjonen fikk en omsetning på 1,18 milliarder dollar, en nedgang på 33 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Google betalte 12 milliarder dollar for mobiltelefonprodusenten i april 2011. Dette er et beløp som tilsvarer ett års overskudd, tredjekvartalsresultatet lagt til grunn.

Les om:

Enterprise