Google med kort bildeeksperiment

Google med kort bildeeksperiment

Brukerstorm og bugs fjernet bildebakgrunnen fra Google etter få timer.

Det gikk ikke som planlagt, da Google testet ut konseptet med bakgrunnsbilder bak søkemotoren – slik Microsofts Bing har. De hadde planer om å kjøre ulike bakgrunnsbilder i 24 timer, som en slags demonstrasjon og et pr-stunt relatert til sin kommende bakgrunnsinnstilling, men Google følte seg tvunget til å fjerne den mye før.

Bildene gjorde at Google, som vanligvis har en svært simpel design, plutselig så avansert ut. Og mange brukere følte behov for å skrike ut om sine meninger på Twitter.

- HVORFOR har GOOGLE bakgrunnsBILDE?!!!!! HVORFOR?!!!!!, skrev for eksempel den svært så frustrerte brukeren visualxjinsei.

Bug

Ifølge søkemotorgiganten selv, var det attpåtil en programvareglipp i løsningen. Søkedirektør Marissa Mayer forklarer overfor Computerworlds nyhetstjeneste at planen egentlig var å legge ut en lenke til en forklaring til hvorfor det var bilder på Google.

- Grunnet et bug kom ikke forklaringslenken opp for de fleste brukerne. Dermed trodde mange Google hadde endret utseende permanent, sier Mayer.

Derfor ble Google relativt kjapt atter hvit i bakgrunnen.

Funksjonen på lufta

Men om du likte at Google var Bing-ifisert, er det fremdeles håp. Innstillingen er på plass. Det du trenger å gjøre, er å logge inn på Googles tjenester. Så går du til Google.com.

Nederst i venstre hjørne ligger den diskrete lenken «Skift bakgrunnsbilde», og med den faller brikkene på plass. Du kan til og med laste opp egne bakgrunnsbilder om du vil.

Enterprise