Google med norsk boksøk

Google med norsk boksøk

Den norske versjonen av Googles boksøk lanseres i testversjon i dag.

Med dagens lansering i Norge er Google Book Search nå tilgjengelig i over 120 land, med bøker på mer enn 100 språk i indeksen, skriver selskapet i en pressemelding.

- Dagen i dag markerer et skritt nærmere å tilby våre brukere en rikere indeks av norskspråklige bøker, sier Googles Santiago de la Mora.

Bøkene i Boksøk-indeksen stammer fra to typer kilder: partnerprogrammet (the Partner Program) og biblioteksprosjektet (the Library Project).

Mer enn 10.000 forlagspartnere over hele verden er aktive i partnerprogrammet, hvor forleggerne gjør sine bøker tilgjengelig for digitalisering og visning på nettet som begrensede forhåndsvisninger.

Gjennom biblioteksprosjektet har Google inngått samarbeid med 27 biblioteker rundt om i verden, inkludert seks i Europa, for å hjelpe til med å digitalisere deres bøker. Hvis en biblioteksbok er offentlig eiendom (utgått opphavsrett) vises den i sin helhet. Er den under opphavsrettslig beskyttelse kan brukeren kun se grunnleggende bakgrunnsinformasjon – to eller tre utdrag fra boken på det meste, samt informasjon om hvilket bibliotek den befinner seg på eller hvor den kan kjøpes.

Du finner det norske boksøket på: http://books.google.no/

Les om:

Enterprise