Google med semantisk søk

Google med semantisk søk

Nøkkelordene fungerer, men nå gjør også Google søk mer menneskelig.

Googles søkemotor er gammeldags, mener blant andre dataforskeren Stephen Wolfram. Han lanserer snart en versjon av hans egen søkemotor Wolfram Alpha, som gir brukeren mulighet å stille spørsmål på en hel annen måte enn Google.

Nå er verdens største søkeselskap på hugget, og har kunngjort ny teknologi som styrer søk nettopp i en mer semantisk retning. Den nye teknologien kan være et stort skritt inn i fremtidens søk.

LES OGSÅ:

Semantisk teknologi

Google tillater nå å identifisere forbinde søkeforespørsler med konsepter og andre relaterte begreper. Dermed utvides søkeresultatet med andre typer lenker i tillegg til de kjente svarene, kunngjorde Google tirsdag på bloggen.

Som eksempel gir Google et søk etter "principles of physics" (basisprisipper i fysikk), som vil direkte gi treff på temaer som "big bang", ”relativitet" og "kvantemekanikk".

Semantiske søkemotorer har tradisjonelt hatt store problemer med å skalere teknologien til hastigheten og volumet som Googles tjenester kan skryte av. Det er en begrensning som Google mener de vil løse over tid.

- Dette er en ny tilnærming. Dette skjer i sanntid, og vi vil ha mulighet å takle mange flere søk, skriver Ori Allon på bloggen.

Ifølge Allon, teknologisjef hos Google, er de nye svarene basert på semantisk teknologi og superrask datamining.

- Det vi jobber med er kontekst. For enkle søk som "Britney Spears" eller "Barack Obama" rangerer vi sidene godt. Det er verre med søk som "Hva slags medisin trenger jeg etter en øyeoperasjon?" Da må man forstå meningsinnholdet og sammenhengen mellom ordene, sier Allon.

Les mer på Google-bloggen ..

Les om:

Enterprise