Google med sikkerhetsadvarsel

Google med sikkerhetsadvarsel

Ikke bare blir nettsiden din indeksert, den undersøkes samtidig for sikkerhetshull.

Google leker med tanken om en funksjon som kan advare hjemmesideeiere om sikkerhetshull.

For mens Google først er i gang med å tråle webben i indekseringsøyemed, tar søkemotoren i samme slengen de såkalte meta-tagsene i nærmere øyesyn. Meta-tags er html-kode som beskriver nettsiden, og ofte inneholder disse også informasjon om hvilken publiseringsløsning som benyttes.

Det er dette Google nå vil bruke til å advare brukere om sårbarheter, melder Comon.dk.

Google har i første omgang besemt seg for å fokusere på Wordpress, hvor versjon 2.1.1 har flere sikkerhetshull. Hvis Google snubler over versjon 2.1.1, vil den sende brukeren en påminnelse om å oppgradere.

Medlemskrav

Dette skjer ikke uten utfordringer. Google har ikke tilgang til alle e-postadressene til de respektive hjemmesideeierne. Derfor sendes beskjeden til Googles egne Message Center, som er en del av gratisverktøyene for web som selskapet tilbyr.

Den nye sikkerhetsfunksjonen hjelper med andre ord bare de som bruker Webmasterverktøy fra Google. Men Google vil lagre meldingene, slik at de dukker opp selv om du skulle registrere deg etter at websiden din er trålet.

Google er Google, og dette vil også være en klassisk beta-funksjon som skal testes ut først. I første omgang vil den sende 5 – 6000 beskjeder til webmastere, før det besluttes om funksjonen skal gjøres permanent.

Enterprise