Google på tv

Google på tv

Google kommer på tv. Søkegiganten ansetter for tiden programmerere som skal utvikle produkter for tv og bygger opp en salgsavdeling som skal skaffe reklame til Googles tv-tilbud.

Google søker etter folk som kan ta tv-planene videre, men holder tett om hva dette vil bety i praksis.

Medieanalytiker James McQuivey i Forrester mener at det er to måter Google kan angripe tv-mediet på. Den ene er å etablere en egen tv-kanal. YouTube, som eies av Google, har hatt planer om å kjøre i gang med en tv-kanal fylt opp av videoer fra nettstedet.

Analytikeren tror derimot at en lineær tv-kanal vil mislykkes, fordi tv-tilbudet er så stort allerede. En annen fremgangsmåte kan være at Google utvikler en proprietær boks, som Apple TV, eller de går i partnerskap med en kabel-tv-operatør som tilbyr videotilbud fra Google på nettet.

IDC-analytiker Greg Ireland tror Google først og fremst vil fokusere på å finne nye måter å levere personlig reklame via tv-mediet. De vil ikke satse på innhold. Muligheten til å spole forbi tv-reklame blir mer og mer brukt, og dette skaper et problem for annonsørene. Dette er et problem som Google kanskje kan løse, mener han.

LES OGSÅ: Slik beskytter du deg mot Google

Les om:

Enterprise