Google+ slår tilbake?

Google+ slår tilbake?

Nye tall anslår at Facebook-utfordreren har passert 62 millioner brukere.

Lanseringen av Facebook-utfordreren fra Google i fjor sommer hadde en eksplosiv vekst de første månedene, men både aktivitet og omtale av fenomenet har hatt en avmatning.

I slutten av året skal det imidlertid ha blitt et bedre pådrag. Paul Allen, en aktiv internettanalytiker og ivrig Google+-bruker, sier til PC World US at det sosiale nettverket har passert 62 millioner brukere. Han hevder også at veksten er 625 000 brukere hver dag.

Allen mener at Google+ vil nå 400 millioner brukere innen utgangen av dette året.

Takk til Android 4

Årsakene til den nye veksten kan være mange. Juleferie, annonsering, kjendisbruk, fornøyde brukere og Android 4 får alle sin andel. I den nyeste versjonen av smarttelefon-os-et har Google lagt inn flere mobil-apper som tar i bruk forskjellige deler av det sosiale nettverket.

Analytikeren har tidligere vært litt vel optimistisk når det kommer til brukere hos pluss-nettverket. I oktober mente han at nettverket hadde over 50 millioner brukere, ei uke før Google-toppsjef Larry Page hevdet at det bare var snakk om 40 millioner brukere.

Ren telling, ikke aktivitet

Metoden han bruker er også et rent anslag for antall brukerkonti som er registrert, og sier lite om aktiviteten brukerne har. Det er et sentralt poeng når alle med Gmail-e-postkonto også har en Google+-opsjon.

Facebook nådde sine første hundre millioner to år etter at den ble alminnelig tilgjengelig i 2006. Tre år senere passerte de 800 millioner brukere. Nyere tall enn september 2011 er ikke offentliggjort.

Enterprise