Google sparker 200 selgere

Google sparker 200 selgere

200 ansatte innen salg og markedsføring sparkes fra Google. Men Norge skjermes.

Google er heller ikke skjermet fra finanskrisen. Torsdag kom beskjeden om at 200 ansatte sparkes innen salg og markedsføring, melder Computerworld USA.

Salgs- og forretningsdirektør i Google, Omid Kordestani, sier via Google-bloggen at kuttene vil skje verden rundt. De vil få en uspesifisert tidsluke til å se etter andre stillinger i Google, og vil få sluttpakker om de ikke finner ny jobb innad i selskapet.

Norge skjermet

Jan Grønbech er Googles Norges-sjef.

- Vil kuttene få ringvirkninger i Norge?

- Overhodet ikke, sier han til Computerworld.no.

Årsaken for spakringen er ifølge Kordestaini å rette opp i feil som oppsto mens Google vokste kjapt. Det ble skapt overlappende organisasjoner, hvilket gir dobbel innsats og dessuten mer kompliserte prosesser for å ta avgjørelser.

Kuttene kommer også to uker etter at Googles amerikanske og latinamerikanske reklameavdeling mistet sin direktør Tim Armstrong som hadde fått jobb i AOL.

Ikke første runde

Det er ikke første gang Google må ty til kutt. I januar ble 100 folk sparket og dessuten ble ingeniørkontorene i Texas, Norge og Sverige nedlagt.

Så langt i år har selskapet også stengt ned prosjektene Jaiku, Dodgeball, Catalog Search, Google Notebook, opplasting til Google Video og Google Print Ads.

Les om:

Enterprise