Google tjener rått på Android

Google tjener rått på Android

Alle piler peker opp for Google. Nå må selskapet ansette flere folk.

Google omsatte 7,29 milliarder dollar i forrige kvartal, 23 prosent mer enn samme tid i fjor. Resultatet er opp 32 prosent, og endte på 2,17 milliarder for de tre siste månedene.

Konvertert til norsk valuta snakker vi 42,5 milliarder i omsetning og 12,7 milliarder i driftsresultat.

- Vi er absolutt fornøyd med Q3-resultatene. Det er klart at den digitale økonomien fortsetter å vokse fort, sier Googles finansdirektør, Patrick Pichette.

Android

Google har ikke bare gjort det godt innenfor sitt kjerneområde søkeannonser, men også i andre annonsemarkeder og innen skybaserte forretningsapplikasjoner.

- Vi så sterk vekst i alle store produktområder i Q3, sier Pichette.

Annonseinntekter fra Android, selskapets operativsystem for mobiltelefoner, genererer nå inntekter på rundt en milliard dollar i året.

- Android har blitt mye større enn vi noen gang kunne håpet på, sier Google-sjef Eric Schmidt.

Schmidt mener selskapet er godt posisjonert for den forventede veksten på mobile enheter.

- Søk på mobil vil slå pc-søk en gang i fremtiden, så mobilreklame vil gi oss en veldig, veldig sterk inntektsstrøm sammenlignet med pc, sier Schmidt.

Ansetter flere

Antall ansatte økte med sju prosent i de tre siste månedene, fra 21.805 til 23.331. Planen er å fortsette den aggressive ansettelsesraten, særlig innefor salgs- og utviklingskorpset.

- Den eksplosive veksten i den digitale økonomien har skapt en krig etter talenter i vår industri, sier Pichette, som tror ansettelser blir nøkkelen til suksess i tiden fremover.

Google flyter på samme bølge som andre annonseselgere i USA om dagen. I årets seks første måneder opplevde markedet en vekst på 11,3 prosent sammenlignet med fjoråret, ifølge en en rapport fra IAB og PWC. Om veksten i annonsemarkedet fortsetter, går det mot en ny omsetningrekord i år.

Les om:

Enterprise