- Google truer Windows

- Google truer Windows

Analytiker mener Chrome er et skritt på Googles vei mot å knekke Microsofts operativsystem.

Ifølge analytiker Matt Rosoff i Directions on Microsoft er Googles plan å få folk til å bytte ut Windows-basert programvare med nettbaserte løsninger. Og han mener videre at nettleseren Chrome er selve nøkkelen i dette arbeidet.

- Dette er en potensiell trussel som Microsoft har bekymret seg over siden 90-tallet, sier Rosoff til Computerworld.com.

- Google prøver nå å få applikasjoner over til nettet, og gjøre dette til folk måte å bruke datamaskiner på.

LES OGSÅ: Slik kjører du Chrome på Linux

Sergey Brinn i Google sa på en pressekonferanse at han så for seg Chrome som en platform til å kjøre webapplikasjoner på, uten at han ville kalle nettleseren for et "operativsystem". Analytikere har sagt at nettleseren vil skille seg fra andre nettlesere ved å fokusere på webapplikasjoner, og at det er her nettleser-krigen utspiller seg.

Også Googles Google Apps skal være en del av korstoget mot Windows. Dette ble lansert i 2006, og inkluderer Google Docs, Gmail, Google Calendar og Talk. Trolig skal Google snart lansere en nettbasert lagringsløsning.

LES OGSÅ: Chrome i bilder

Men spørsmålet er om folk vil benytte Chrome for å bruke disse tjenestene. Det er ikke alle like sikre på. Sheri McLeish, en analytiker hos Forrester Research Inc, har sagt at Chrome "ikke er spennende nok til å overta Microsofts dominans, for mange er komfortable med Internet Explorer."

Enterprise