Google vil kjøpe Whatsapp

Google vil kjøpe Whatsapp

Skal betale en milliard dollar for apputviklerne og meldingstjenesten.

Google skal være nær ved å legge inn bud på Whatsapp med en salgspris på én milliard dollar. Det skriver Digital Trends. Google ønsker fremfor alt å få hendene i Whatsapp Messenger, en app som har blitt lastet ned i stor skala.

Søkegiganten trenger dette i konkurranse med Apple og Facebook som begge har hatt stor suksess med meldingshåndtering. Det å kjøpe opp en ferdig tjeneste er enklere og raskere enn å ta risikoen ved å bruke tid på å utvikle en slik tjeneste på egenhånd. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ved et slikt oppkjøp vil Google kunne skaffe seg et komplett spekter av tjenester innen meldingshåndtering, i tillegg til eksisterende meldingstjenester so Google Voice, Hangouts og Talk. Også tidligere, senest i desember, har Google diskutert å kjøpe Whatsapp. Det har også gått rykter om at Facebook vil kjøpe selskapet.

Whatsapp har fordelen av å være på flere plattformer og har et stort antall brukere både på Android, Blackberry, Windows Phone og Apples IOS. Appen er en av de mest nedlastede på Apples Itunes Store.

Verken Google elle Whatsapp ønsker å kommentere om et oppkjøp er nært forestående.

Enterprise