Google Wave er historie

Google Wave er historie

Legger ned storsatsingen på samhandling etter elendig interesse.

Google har besluttet å legge ned den amibisiøse samhandlingsplattformen Google Wave, drøyt ett år etter lanseringen og ti uker etter at tjenesten ble åpnet for alle.

Wave har vist seg å være en krusning i stedet for en monsterbølge, og Google skrinlegger prosjektet i slutten av 2010.

- Wave har ikke møtt den brukeradopteringen vi ønsket oss. Vi har ingen planer om å fortsette å utvikle Wave som en egen tjeneste, sier Goodle-direktør Urs Hözle via en blogg .

Selskapet vil la deler av bølgen leve videre ved å gjenbruke teknologien i andre prosjekter. Noen funksjoner er allerede tilgjengelig som åpen kildekode, og Google vil komme med verktøy som lar deg ”befrie” innhold fra bølgen.

Radikalt

Ifølge Hözle var utviklerne begeistret for det innovative systemet der man flyttet grenser for hva man trodde var mulig å få til i en nettleser. Deriblant ved at systemet overførte bokstav for bokstav når en skrev og muligheten for å dra filer fra skrivebordet og slippe dem i nettleseren for filoverføring.

Men ifølge Computerworlds nyhetstjeneste impliserer Hözle at prosjektet muligens var for radikalt for selve sluttbrukeren.

- Vi var ikke helt sikre på hvordan brukerne ville svare på denne radikalt forskjellige måten å kommunisere på.

Kjapp prosess?

Tilsynelatende har denne avgjørelsen skjedd fort. Senest på mandag la Google ut info om kommende møter for Wave-utviklere i både Washington D.C. og Michigan. Onsdag skrinla de bølgen.

Blant prosjektene som vil bære minnene om bølgen videre, er dra-og-slipp-funksjonen og det Google kaller Live-typing, altså overføring av tegn etter hvert som du skriver. Begge er sluppet som åpen kildekode.

Enterprise