Green Mountain DC1 i Stavanger. (Foto: Green Mountain)

SERTIFISERT: Green Mountain DC1 i Stavanger er det første som datasenteret i Skandinavia som oppnår Tier III-sertifisering fra Uptime Institute. (Foto: Green Mountain)

Green Mountain Tier III-sertifisert

Selskapets datasenter DC1 i Stavanger er som det første datasenteret i Skandinavia oppnådd sertifisering nivå tre fra Uptime Institute.

Green Mountains datasenter DC1 i Stavanger har nylig oppnådd å kvalifisere seg til nivå tre (Tier III - concurrently maintainable site infrastrukture)-sertifisering fra Uptime Institute, eid av Group 451.

Stavanger-senteret er dermed det første i Skandinavia som får tildelt denne sertifiseringen.

Krevende arbeid

Ifølge selskapet har det vært krevende og utfordrende arbeid å kvalifisere seg til sertifiseringen, der hele anlegget er "gjennomgått med lupe" for å undersøke muligheter for feilsituasjoner og kombinasjon av feil, i tillegg til omfattende tester og analyser.

- Våre kunder kan smile og jeg som driftsdirektør kan sove trygt om natta i visshet om at både infrastruktur og organisasjon er i stand til å tåle vanskelige situasjoner, sier driftsdirektør Tor Kristian Gyland i Green Mountain i en melding.

Stolt sjef

Administrerende direktør Knut Molaug kaller sertifiseringen en milepæl for selskapet. Han er naturlig nok veldig stolt over tildelingen.

- Etter denne gjennomgangen og oppnådd sertifisering er jeg stolt, virkelig stolt. Stolt over den jobben våre folk har gjort, stolt over folkene, kompetansen og det løftet vi har fått gjennom selve sertifiseringsprosessen, sier Molaug.

Enterprise