Gribbene sirkler rundt Fast-ansatte

Gribbene sirkler rundt Fast-ansatte

Trond Lein i Intellisearch vil mer enn gjerne overta kompetansen som Fast må fase ut på grunn av dårlige resultater.

Ikke lenge etter at Fast i dag kunngjorde at selskapet må sparke ansatte på grunn av dårlig bunnlinje forteller Trond Lein, markedsdirektør i Intellisearch, at selskapet hans gjerne overtar kompetansen til Fast.

- Jeg vil gjerne påpeke at Intellisearch som konkurrent er i en vekstfase og trenger folk. Det vil si at eventuelle berørte er velkommen til å ta kontakt med oss for å vurdere våre jobb-muligheter, skriver Lein i en epost til Computerworld.

LES OGSÅ: Lervik kutter med øks

- Har Intellisearch vært ute etter Fasts komptanse tidligere?

- Nei, vi har aldri direkte forsøkt å ta ansatte fra Fast tidligere. Vi er ikke glad for utviklingen i Fast, men når den er som den er, ser vi at vi har mulighet å benytte oss av en del av kompetansen i selskapet, sier Lien.

Intellisearch er i motsetning til konkurrenten i en fase med vekst og positive tall.

- Vi har ingen problemer med økonomi, og vi har behov for mye av den verdifulle kompetansen Fast vil kvitte seg med. Det er mye generell og god it-kompetanse på norske markedet, men det er få i søkemiljøet med den spesialkompetansen vi trenger, sier Lein.

- Tror du at Fasts nedgang vil skade Norges rykte som land med god søketeknologi?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det kan bety noe for innovasjonstakten i Fast. Det ser ut som dette er et regnskapsproblem for Fast, ikke et teknologiproblem. Jeg tror ikke dette kommer til å bety noe for Norge som søkemiljø i it-verdenen, sier Lein.

LES OGSÅ: Analytikere slakter Fast

Les om:

Enterprise