Grønn it-avtale for Aker Kværner

Grønn it-avtale for Aker Kværner

Aker Kværner har signert en femårig rammeavtale med Greentech for konsernets brukte it-utstyr i Norge.

Avtalen mellom Aker Kværner og Greentech innebærer at sistnevnte vil overta brukte enheter fra Aker Kværner når vanlig levetid på to til fire år er utløpt. Dette gjelder fortrinnsvis pc-er, servere, skrivere, skannere og annet udefinert nettverksutstyr, melder Greentech i en pressemelding. Aker Kværner får kommisjon av videresolgt utstyr.

- Aker Kværner tar et svært miljøriktig valg i forhold til å redusere selskapets klimapåvirkning. For hver enhet selskapet sender til oss, unngår man produksjonen av en ny maskin, og tilhørende påvirkning på miljøet, sier Kim Romero, administrerende direktør i Greentech Holding.

LES OGSÅ: IKT-Norge lanserer miljøsamarbeid

Aker Kværner bruker Greentech for å destruere sensitivt innhold på en sikker og forsvarlig måte. Greentech forplikter seg også til miljøriktig avhending av materiale som ikke videreselges, etter gjeldende retningslinjer utformet av Statens Forurensningstilsyn.

Data slettes av spesialutviklet programvare som tilfredsstiller kravene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for gradert informasjon.

Gartner Group har uttalt at hver tolvte maskin i bruk globalt er resirkulert og at grønn it blir blant de ti viktigste it-trendene i 2008.

Les om:

Enterprise