- Gründere trenger mer kompetanse

- Gründere trenger mer kompetanse

- Dessverre er det få av de nystartede bedriftene som klarer å vokse seg store og ekspandere utenfor Norge, sier administrerende direktør Paul Chaffey i Abelia.

Bedriftene sliter med å vokse eller ekspandere utenfor Norge. Det bekymrer Paul Chaffey og Elisabeth Ege som er seniorrådgiver i Sintef bedriftsutvikling.

Vekstprogram

Nå vil de prøve å hjelpe bedrifter med å oppnå langsiktig og lønnsom vekst i form av et eget vekstprogram for ikt-bedrifter i samarbeid med Visma.

- Det er neppe fordi ideene er for dårlige, men det kommer sannsynligvis av at kompetansen på industrialisering og internasjonalisering i bedriften er for svak, sier Chaffey i en pressemelding.

Må forklare prosessene

Han mener det er viktig at ikt-bedriftene lærer hvordan de blir mer internasjonale.

- I Norge er det industrien og rederinæringen som er mest internasjonale, ikke ikt-næringen. Da er det viktig at vi gjør noe av den kulturelle kompetansen og de prosessene som fungerer for industrien tilgjengelig for ikt-bedrifter som ønsker å vokse raskt, sier han.

Vekstprogrammet går blant annet ut på å lære ikt-bedriftene hvordan de kan arbeide mer systematisk og hvordan de kan utnytte sitt fulle potensiale.

- Vi håper at et vekstprogram med fellessamlinger kombinert med individuell rådgiving til hver bedrift, vil kunne løfte deltagerbedriftene slik vi har sett i de tidligere vekstprogrammene vi har kjørt, sier Elisabeth Ege.

Globalisert verden

- De fleste bedrifter har eller vil få erfaring med globale interessenter, enten det er kunder, leverandører, konkurrenter eller ansatte. Verden blir stadig mer globalisert og kravene til bedriftene endres, forklarer Ege.

Sintef Bedriftsutvikling har gjennomført flere vekstprogram for små og mellomstore bedrifter.

Enterprise