Hackere angriper Windows XP

Hackere angriper Windows XP

Sikkerhetshullet i Windows XP som en ansatt i Google avslørte i forrige uke blir nå utnyttet av hackere.

Microsoft bekrefter at hackere har begynt å angripe et sikkerhetshull som ble oppdaget av en datatekniker hos Google i forrige uke, skriver idg.se.

Ifølge Graham Cluley hos sikkerhetsselskapet Sophos har minst ett nettsted som utnytter sikkerhetshullet blitt avslørt. En smittet nettside åpner et hull i Windows Help and Support Center slik at det blir mulig for hackere å kapre en pc som kjører Windows XP, forklarer Cluley.

- Det dreier seg om et klassisk "drive-by" angrep, sier Cluley, og refererer til et angrep som infiserer en pc bare ved at brukeren er innom en ondsinnet eller smittet nettside.

- Frykter flere angrep

Microsoft har fjernet den skadelige koden fra den angrepne nettsiden, men Jerry Bryant hos Microsoft sier at han frykter flere angrep som følge av at detaljene rundt sikkerhetshullet ble gjort kjent i full offentlighet i forrige uke.

Tavis Ormandy, en sikkerhetstekniker som jobber for Google, offentliggjorde svakheten bare fem dager etter at han hadde gjort Microsoft oppmerksom på problemet. Ormandy har siden høstet mye kritikk for dette, men forsvarer seg med at Microsoft bare ville ignorert problemet dersom han ikke hadde gjort det offentlig kjent, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

På tide å oppgradere

Ettersom Microsoft gradvis avvikler støtten for sine eldre operativsystemer, kan det være lurt å vurdere å oppgradere til Windows 7. Allerede senere i år vil Microsoft slutte å støtte Service Pack 2, og etter april 2014 vil ikke Microsoft tilby noen som helst kundestøtte for Windows XP. Det er videre rimelig å anta at eldre operativsystemer, som XP tross alt er, vil få mindre oppmerksomhet fra Microsoft også når det gjelder sikkerhetsproblemer. Windows XP ble sluppet i 2001.

Les om:

Enterprise