Halv pris på Windows 7

Halv pris på Windows 7

Du kan spare penger på å kjøpe OEM-versjonen av Windows 7.

Flere nettbutikker vi har vært i kontakt med vil kunne selge OEM-versjonene av Windows 7 uten at man kjøper pc. Hos for eksempel Multicom.no koster Windows 7 Home Premium 792 kroner, mens fullversjonen koster 1484 kroner.

Tidligere har det vært slik at man for å kjøpe OEM-versjonen har måttet kjøpe pc eller sentrale komponenter til en pc, for eksempel hovedkort eller harddisk. Hvilke krav som har vært stilt varierer. Hos enkelte har det vært nok å kjøpe for eksempel en ny mus. Daglig leder for Multicom.no, Tron Atle Løvig, kan fortelle til pcworld.no at det for OEM-versjonene av Windows 7 ikke foreligger krav til kjøp av pc eller annen maskinvare.

OEM-versjonen av Windows 7 har enkelte begrensninger sammenlignet med retail-versjonen. Blant annet vil lisensen være låst til maskinen man først installerer det på og man vil ikke ha rettigheter til brukerstøtte. Det er også visse begrensninger for oppgradering av pc-en. Dette vil hovedsakelig være et problem for dem som har stasjonære pc-er og oppgraderer ofte. For en bærbare pc blir det vanskeligere å gjøre oppgraderinger og kjøper man etter hvert en ny bærbar pc kan det egentlig være vanskelig å komme unna å få en ny Windows 7-lisens med på kjøpet.

OEM-versjonen av Windows 7 må kjøpes som 32- eller 64-bit. Kjøper man retail-versjonen får man både 32- og 64-bit-versjon.

For en del kan oppgraderingsversjonen, som koster omtrent det samme som OEM-versjonen, også være aktuell. Ut i fra det vi kan forstå vil imidlertid en oppgradering av en OEM-lisens gi en videre OEM-lisens når det gjelder begrensninger for større oppgraderinger av pc-en, samt bytte av pc.

Vi har ikke fullt fått avklart lisensbetingelsene og begrensningene for OEM-versjonen. Dette håper vi imidlertid å få mer klarhet i under dagens nettmøte med Microsoft her på pcworld.no .

LES OGSÅ: TEST: Bedre ytelse med 64-bit Windows 7?

Les om:

Enterprise