Halvering for SAP

Halvering for SAP

SAPs bunnlinje ble kraftig svekket i tredje kvartal. Valutarelaterte kostnader får deler av skylden.

SAPs resultatoppstilling for tredje kvartal viser pen vekst for selskapets omsetning, men også en inntjening som ble betraktlig svekket i løpet av perioden. Sterk etterspørsel etter selskapets nye teknologier som HANA på tvers av alle regioner ligger bak omsetningsøkningen, ifølge IDG News.

Den samlede omsetningen ble til slutt på 3,9 milliarder euro for perioden som ble avsluttet 30. september. Det tilsvarer en vekst på 16 prosent på årsbasis. Programvare sto for en vekst på 17 prosent til 1 milliard euro, mens programvarerelaterte inntekter steg 19 prosent til 3,2 milliarder euro.

Halvert bunnlinje

SAPs bunnlinje er midlertid redusert 51 prosent i den aktuelle perioden. Det betyr at man sitter igjen med 618 millioner euro, en nedgang som blant annet er påvirket av valutarelaterte kostnader i forbindelse med oppkjøpet av Ariba.

- Økt etterspørsel

- Tallene bekrefter at SAP fortsetter å levere gode resultater i Norden og Baltikum, til tross for at tredje kvartal vanligvis gir svakere resultater. Kundenes behov for forretningsinnsikt i sanntid har for alvor begynt å vise seg som en katalysator, og gir økt etterspørsel etter våre løsninger innen analyse, mobilitet og database, sier Jan Thorell, direktør for SAP i Norden og Baltikum.

Les om:

Enterprise