Har spart millioner på reforhandling

Har spart millioner på reforhandling

It-sjef Petrus Eide gikk gjennom gamle kontrakter og tryllet frem 15 millioner kroner.

Torvald Klaveness Group (TKG) gikk beinhardt ut i reforhandlinger av kontrakter. Etter to års arbeid med gjennomgang av gamle kontrakter og påfølgende forhandlingsrunde, er resultatet rundt 15 millioner kroner spart over to år.

- Dette er på eksisterende kontrakter, presiserer it-sjef Petrus Eide.

- Vi har ikke kjøpt noe nytt, kun gått inn og sagt at vi skal ha bedre kvalitet på eksisterende leveranser og at de skal være målbare.

Eide og Arvid Indrehus fra X-elence Nordic er de to som har teamet opp og gjennomført forhandlingene med leverandørene. De mener norske leverandører virker bortskjemte.

- Det vi har gjort i år er å presse prisene ned. De ligger 25-30 prosent for høyt i pris sammenlignet med Europa og USA, og leverandørene er vant til at kunder bare kjøper uten å sette spørsmålstegn til prisen, sier Eide.

Klønete leverandører

Generelt har de to i prosessen erfart at mange av leverandørene ikke holder mål rundt forhandlingsbordet.

- Leverandørene må møte mer profesjonelle i forhandlingsrommet, med kjennskap til egen kontrakt, kontraktens historikk samt endringslogg. Også må de komme med mandat, slik at forhandlingsprosessen kan gjennomføres med kontinuitet på tid, sier Eide.

Særlig reagerer Eide og Indrehus på leverandører som skrur opp pris uten å kunne argumentere med hvorfor.

- Vi ser at selgere i prosessen altfor ofte er opptatt av egen lommebok, så åpenlyst at det hemmer prosessen og dermed fine, gode løsninger for kunden på vegne av et selskap, sier Eide, og legger til at han ikke finner seg i leverandører som plutselig øker vedlikeholdsutgiftene i kontrakten med 20 prosent over hele linja uten å kunne forklare hvorfor.

- Enkelte vet ikke hva de holder på med, det er helt galimatias. Argumentasjonen er helt på tur, sier Indrehus. Les videre på neste side!

Enterprise