Har toget gått for Microsofts Windows Phone 7?

Har toget gått for Microsofts Windows Phone 7?

I dag slippes Windows Phone 7, og i følge analytikerne er lanseringen avgjørende for Microsofts fremtid.

Microsoft lanserer i dag selskapets nye mobiloperativsystem, Windows Phone 7, og under en pressekonferanse i New York senere i dag ventes det at programvaregiganten kommer til å vise frem flere smarttelefoner som bruker Windows Phone 7.

LES OGSÅ:

Gartner spår dystre utsikter for Windows Phone 7

Viktig for Microsofts fremtid

Ifølge flere analytikere er Windows Phone 7 avgjørende for Microsofts fremtid på markedet for mobiltelefoner. Lanseringen ses også på som meget viktig for Microsofts fremtid som selskap.

– På en viktighetskala fra en til ti, vil jeg anslå at dagens lansering er en 11-er. Det er ekstremt viktig for Microsoft å lykkes her, sier Ramon Llamas fra analyseselskapet IDC.

Microsoft må bevise at selskapet kan gjøre en helomvending etter det mislykkede prosjektet Windows Mobile og totalfloppen med telefonen Kin, som ble gitt opp bare to måneder etter den ble lansert tidligere i år.

Microsoft har beinhard konkurranse fra iPhone, Androidtelefoner og Blackberry. Alle disse har et stort forsprang på smarttelefonmarkedet.

LES OGSÅ:

Windows Phone 7 snart norgesaktuell

- Allerede for sent?

– Med Windows Phone 7 prøver Microsoft å ta igjen de andre på mobilmarkedet. Personlig tror jeg toget har gått. Windows Mobile har gitt folk en bitter ettersmak, og å etablere Windows Phone 7 blir meget vanskelig, spesielt med tanke på hvor populære Iphone og Android har blitt, sier Zeus Kerravala hos analyseselskapet Yankee Group Research.

Microsoft har ikke villet opplyse hvilke mobiltelefonprodusenter som skal vise frem nye telefoner under dagens lansering. Microsoft oppgir imidlertid at det vil bli vist frem flere modeller.

– Microsoft må erstatte selskapets tidligere mislykkede produkter med en samling kraftige mobiltelefoner med Windows Phone 7 folk vil ha, sier Ramon Llamas fra IDC.

LES OGSÅ:

Se Windows Phone 7 i bruk

Llamas mener også at det er avgjørende for Microsoft å få med seg utviklerne, så det finnes et stort utvalg apps når Windows Phone 7-telefoner slippes på markedet en gang i november.

– Jeg håper Microsoft har flere enn de 32 appene som Palm Pre hadde da den ble lansert i USA. Microsoft må ha et stort tilbud allerede fra start, selv om jeg ikke forventer 100 000 apps, sier Llamas.

Mobilpodusentene HTC, LG og Samsung ventes å vise frem nye modeller med Windows Phone 7 under dagens lansering. Ifølge en tidligere uttalelse fra Microsoft, kommer de første modellene i salg en gang i november.

PC World følger pressekonferansen fra USA fra klokken 15.30 norsk tid.

Les om:

Enterprise