Healthkit falt ut av IOS 8

Healthkit falt ut av IOS 8

Feil oppdaget i siste liten. Tredjeparts helseapper først mot slutten av måneden.

I forrige uke ble iOS 8 gjort tilgjengelig for iPad- og iPhone-brukerne. Men ikke alle forhåndsannonserte funksjoner fant veien inn.

Lansering av et nytt operativsystem er en omfattende oppgave. Det gjelder også for Apples iOS 8, og lettere blir det selvfølgelig ikke når man har gitt seg selv en deadline for lanseringstidspunktet.

Enkelte funksjoner, som mobilsamtaler fra Mac-en, må vente til OS X Yosemite blir offisieilt lansert, det er naturlig nok.

HealthKit-feil

Men nå viser det seg at helse-funksjonene knyttet til HealthKit-rammeverket inneholder en feil man oppdaget i siste liten.

Funksjonaliteten må utsettes til feilen er rettet mot slutten av måneden, og tredjepartsapper som har åpnet for denne funksjonaliteten, må trekkes tilbake.

Apples egen Health-app fungerer riktignok. Det som derimot ikke er klart, er tilgangen til den bakenforliggende teknologien og muligheten til å dele denne.

Ripe i lakken

Vi kan vel fastslå at det var bedre at HealthKit ble trukket dersom en kritisk feil har oppstått enn å la være, men det ble likevel en liten ripe i lakken for Apple der.

Apple har selv bekreftet forholdet i en epost til journalist Tim Bradshaw.

Du kan lese mer om helsefunksjonene i iOS 8 her .

Les om:

Enterprise