Henter kompetanse i Litauen

Henter kompetanse i Litauen

Behov, god erfaring og lignende kultur og humor gjør at telekom-selskapet Simcom ser til Vilnius.

Stor etterspørsel, behov for å utvikle løsninger raskere og gode offshoring-erfaringer så langt, gjør at telekom-selskapet Simcom henter mer spisskompetanse i utlandet, nærmere bestemt Vilnius, Litauen.

I tillegg til å øke utviklingskompetanse oppretter selskapet også et eget QA-team for testing av programvare. Til nå har Simcom hatt et team i Litauen på fire PHP-utviklere. Nå utvides teamet til totalt ti personer.

- Selskapet i Litauen er forøvrig også ISO-sertifisert, sier Eivind Jonassen, daglig leder i Simcom.

- I tillegg hjelper det at de har god it-infrastruktur i hele Vilnius, og veldig lik kultur og humor som i Norden. Det gjør kommunikasjonen svært enkel, legger han til.

Tanken bak utvidelsen er å øke hastigheten på utviklings- og innovasjonsprosessen.

- I Oslo vil vi igjen kunne legge mer tid på de mest innovative løsningene, i stedet for å utvikle utelukkende på allerede bestilt funksjonalitet fra kundene, sier Jonassen.

Tar turen

Partnerelskapet i Litauen allerede har en struktur på plass, så Simcom slipper å bruke tid bruke mye tid på å administrere personell.

- Vi ville ikke hatt denne muligheten i Norge på det nåværende tidspunkt, kommenterer Jonassen.

Det skal holde med en kort tur for å hilse på og gi innføring i prosesser. Jonassen og teknisk sjef Glenn O. Larsen reiser til Litauen om en snau uke for å møte de nye utviklerene og QA-teamet.

- Neste uke drar Glenn Larsen og jeg til Litauen i over en uke for å coache, lære opp og bli bedre kjent med det nye teamet vårt, avslutter Jonassen.

Enterprise