Her er Googles nye søketjenester

Her er Googles nye søketjenester

Sanntidssøk, ordbok, egen dns og bildesøk er blant nyhetene fra Google.

På en pressekonferanse i går viste Google frem flere nye tjenester som skal gjøre søk på internett både raskere og mer effektivt.

Den største nyheten var Googles nye sanntidssøk, som gjør at informasjon på internett blir søkbart i Google i nesten samme sekund som den blir publisert.

Sanntidssøket kommer til å inkludere informasjon som publiseres på blogger, nyhetssider, Twitter, Facebook og Myspace. Resultatet vil bli presentert i et lite vindu blant de øvrige søkeresultatene som oppdateres dynamisk.

Googles sanntidssøk kommer til å rulles ut i løpet av de nærmeste dagene. Til å begynne med kommer tjenesten bare til å fungere med informasjon som er skrevet på engelsk. Sanntidssøket kommer også til å fungere på både iPhone og Android-telefoner.

Google Trends

Google Trends har allerede eksistert en stund, men med den nye teknologien for sanntidssøk har Google lagt til en ny funksjon som viser de heteste emnene på internett akkurat nå. Den nye tjenesten samler ikke lenger bare informasjon fra hva brukerne søker på, men også hva som diskuteres på sosiale nettverk.

Google Goggles

En annen stor nyhet er Google Goggles, en applikasjon for Android-telefoner. Ved å ta et bilde av et spesielt objekt, som for eksempel et landemerke, kan Google Goggles indentifisere objektet og vise detaljert informasjon om det.

Goggles finnes enn så lenge bare for Googles Android-operativsystem. Hvorvidt applikasjonen eller tjenesten kommer til å bli tilgjengelig på andre mobiltelefoner er ikke kjent.

Google Dictionary

Google lanserte en rekke nyheter i forrige uke også, men det har gått relativt ubemerket hen. En av dem er Google Dictionary, en ordbok for engelske ord.

Google Public DNS

I tillegg kom de med en egen dns-tjeneste, som selskapet håper skal gjøre internett raskere for brukerne. Her kan du lese hvordan du endrer innstillingene på din maskin.

Se hvordan sanntidssøket og Google Goggles fungerer i videoene nedenfor.

Les om:

Enterprise