Her er LGs første Windows Phone 7-telefon

Her er LGs første Windows Phone 7-telefon

En av de første mobiltelefonene som kommer med Microsofts nye mobiloperativsystem.

Optimus 7, som telefonen heter, har en kapasitiv berøringsskjerm på 3,8 tommer (800 x 480 piksler) som dekker mesteparten av fronten av telefonen. Det er tre knapper nedenfor skjermen.

LG sier at telefonen har et 5-megapiksel kamera, og at den også kan spille inn HD-video i 720p i 16:9-format. Den har akselerometer, nærhetssensor, lyssensor og digitalt kompass.

Optimus 7 støtter protokollen DLNA (digital living network alliance), som gjør det lettere å opprette nettverk mellom forbrukerelektronikk. Dette betyr at telefonen får tilgang til andre DLNA-enheter som PC-er, hjemmeservere og TV-er som kan sende eller motta informasjon.

Fysiske mål er 12,5 centimeter x 6 centimeter x 1,1 centimeter. Telefonen har 16 gigabyte med internminne.

LG Optimus 7 vil være tilgjengelig i butikkene i månedsskiftet oktober/november til en veiledende pris i underkant av 5000 kroner inklusiv mva, opplyser LG i en pressemelding.

Kom Microsoft i forkjøpet

Annonseringen av LGs nye telefon ser ut til å ha kommet noe tidlig, da Windows Phone 7-lanseringen ikke går av stabelen før klokken 15:30 norsk tid. Flere mobilprodusenter har blitt bedt om å vente til Microsofts konferanse, men LG ser ut til å ha kommet it-giganten i forkjøpet.

Windows Phone 7 er en av Microsofts største produktlanseringer på mange år, og ses på som en avgjørende utgivelse i forhold til om selskapet skal greie seg eller forsvinne fra mobiltelefonmarkedet, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Dagens store lansering følger du for øvrig på Microsofts nettsider.

Enterprise