Her er Windows Blue-nyhetene

Her er Windows Blue-nyhetene

En kommende oppdatering til Windows 8 som går under kallenavnet Windows Blue er lekket på nettet. Her er noen av nyhetene.

I tidlig testversjon av Windows Blue ble i helgen lekket ut på flere fildelingssteder. Windows Blue er kallenavnet på en større oppdatering for Windows 8 som skal lanseres en gang senere i år. Det skriver Computer Sweden.

Den testversjonen som nå sirkulerer på nettet har det interne versjonsnummeret 9364 og ble opprettet den 15. mars. Den nåværende versjonen av Windows 8 har det interne versjonsnummeret 9200.

Windowsbloggeren Paul Thurrot har lykkes å få tak i den lekkede testversjon. Ifølge han handler dette i stor grad om en tjenestepakke som både lapper sikkerhetshull og inneholder flere nyheter og forbedringer for Windows 8.

Nye apper

Blant nyhetene fremheves fire apper for det morderne grensesnittet; Alarm, lydopptak, kalkulator og Movie Moments. En nyhet i det moderne grensesnittet er at flisene nå kan tilpasses bedre i forhold til den gjeldende versjonen.

Den nye versjonen åpner også for muligheten til å kjøre flere apper samtidig. I den nåværende versjonen av Windows 8 kan du kun kjøre to apper ved siden av hverandre samtidig. I Windows Blue kan du kjøre opp til fire.

Skydrive og IE

Skydrive har også en enda større rolle i Windows Blue og er mye bedre integrert i operativsystemet. Det finnes blant annet bedre funksjoner for å automatisk laste ned filer fra en mobiltelefon eller et kamera, til Skydrive.

Internet Explorer har også fått en oppdatering og Windows Blue leveres med IE11. Det er fortsatt ikke kjent hva som er nyhetene til denne versjonen, men ifølge The Verge ser det ut til at den nye nettleseren kommer til å gjøre det mulig å synkronisere åpne faner mellom ulike enheter som kjører Windows Blue.

Microsoft har ikke offisielt uttalt seg om Windows Blue, men har tidligere sagt at de vil frigi større oppdateringer for Windows på årsbasis.

Les om:

Enterprise