Her er Windows-nøkkelen

Her er Windows-nøkkelen

De gamle klistremerkene med Windows-produktnøkler ser ut til å være borte.

Nå befinner nøkkelen seg nemlig et helt annet sted.

Det er ikke bare startmenyen som har forsvunnet på nye datamaskiner med Windows 8. De mangler også de velkjente klistremerke med autensitets-sertifikat (COA).

Derfor mangler også produktnøkkelen som skal brukes hvis man vil reinstallere operativsystemet, påpeker Comon.dk.

Vil hindre piratkopiering

Det betyr ikke at produktnøkkelen er helt forsvunnet. Det befinner seg bare på et annet sted enn før.

Nå er den å finne i maskinens BIOS eller UEFI, altså programvaren som er bygget inn i elektronikken. Grunnen til denne endringen er at dette gjør det vanskeligere å bruke OEM-produktnøkler for piratkopier av Windows.

Fra en brukers perspektiv betyr dette at man i mange tilfeller ikke trenger å skrive inn produktnøkkelen igjen, hvis man vil reinstallere Windows 8- dette er nå helautomatisk.

Du må imidlertid skrive inn produktnøkkelen manuelt hvis for eksempel Windows 8 skal installeres på en annen datamaskin.

Dermed blir du som bruker nødt til å finne produktnøkkelen. Dette klarer du med et verktøy som Magical Jelly Bean. Dette er noe Microsoft henviser til i sitt support-forum. Her kan man også lese hvordan man kan reinstallere Windows 8 uten å bruke produktnøkkelen.

Activation 3.0

Etter at Magical Jelly Bean eller noen av de andre verktøyene er installert, kan du se produktnøkkelen og deretter bruke den til en ny installasjon.

Tidligere har det vært et stort problem at hele serier med produktnøkler ble sluppet ut på nettet, og i andre tilfeller har de vært umulige å lese og kopiere nøklene direkte fra produktpakkene i butikkene. Dette nye systemet, som er kalt Activation 3.0, skal forhindre problemer som dette.

Les om:

Enterprise