Höegh vil outsource mer

Höegh vil outsource mer

It-direktør Terje Gumø Höegh LNG beveger seg mot nettskyen, men er skeptisk til integrasjonsmulighetene.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi jobber med å sette ut it-tjenestene. Akkurat nå er det å overlevere it-ansvaret for mine syv skip til Telecomputing for at de skal drifte infrastrukturen. De tar over hele ansvaret for både servere og applikasjoner. I det ligger både epost, kontorapplikasjoner, vedlikeholdssystemer og dokumentkontroll.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Vi har akkurat gått live med Telecomputing på land, og det er jeg fornøyd. Vi gikk på børs i sommer og selskapet brøt ut av et større konsern. I det lå det at vi også måtte stå på egne bein på it-siden. Og det har vi fått til.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Jeg er positiv, men er litt usikker i forhold til hvor lett det er å integrere mellom skyene, for å si det slik. Vi har jo en form for cloud nå i det at vi leier og får tjenestene gjennom en Citrix-løsning. Men vi kjører på egne dedikerte servere hos Telecomputing – så helt i skyen er vi ikke – bortsett fra epost som kjøres i et flerkundemiljø.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Ingen. Vi er en nisjebransje, og det er ikke så mye fri programvare i industrien vi operere i. Når det gjelder kontorapplikasjoner har vi standardisert på Microsoft og det er ikke så lenge siden vi gikk fra Lotus Notes til Outlook.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Det er å sørge for at virksomheten har den it-støtten man trenger i forretningsprosessene. It må være fleksibel og dynamisk og hos oss er det mange som reiser mye, og da må vi ha løsninger som er enkle å bruke på reisefot.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer til finansdirektøren.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Det skal Fritz Ekløff i BW offshore.

Les om:

Enterprise