Høyere krav for å bruke Vista-logoen

Høyere krav for å bruke Vista-logoen

I løpet av 2008 vil Microsoft heve kravene for å bruke Vista-logoen på en pc.

Blant de nye kravene Microsoft stiller er blant annet at datamaskiner må ha DirectX 10-kompatibelt grafikkort for å få bruke Vista Premium Ready-logoen. Enn så lenge er det få maskiner som når opp til de kommende kravene, men akkurat det vil nok endre seg mye i løpet av det kommende året.

LES OGSÅ: Windows-tips for alle

Kravene per i dag er at maskiner skal være utstyrt med DirectX 9-kompatible grafikkort med støtte for shader 2.0, men ifølge nye meldinger vil kravene heves til DirectX 10.

Maskiner som ikke er utstyrt med DirectX 10-kort, vil fra juni 2008 ikke lenger kunne utstyres med Vista Premium Ready-logo, men må heller påklistres den mindre prestisjefylte Vista Capable-logoen.

Grafikkortprodusentene Nvidia og ATI er blant selskapene som kan komme til å tjene godt på de nye kravene fra Microsoft, i og med at alle deres kommende grafikkort vil være DirectX 10-kompatible. Et slikt krav vil sannsynligvis også øke spillselskapenes villighet til å utvikle spill for DirectX 10.

Ifølge Xbitlabs er det også mulig at Microsoft vil innføre et krav om at datamaskinprodusentene i fremtiden må utstyre maskinene sine med enten Blu-ray eller HD DVD-spiller for å kunne benytte seg av Vista Premium Ready-logoen.

De nye kravene trer i kraft fra juni 2008.

Les hele saken hos Xbitlabs.

LES OGSÅ: Spar 3000 kroner på Windows Vista

Enterprise