HP kutter for Norske Skog

HP kutter for Norske Skog

Norske Skog skal spare 20 prosent av it-kostnadene på en global outsourcingsavtale med HP.

Norske Skog håper å spare mellom 15 og 20 prosent på operative kostnader ved å outsource til HP. Det var på fredag den nye avtalen mellom de to ble inngått. Verdien ligger på rundt 350 millioner over fem år. HP skal drifte hele infrastrukturen til Norske Skog, også i Europa og Sør-Amerika.

Økonomisk turbulens

Norske Skog har slitt med økonomien de siste årene. Fra slutten av januar 2007 til samme tid i år, har aksjeprisen gått fra 120 til 14 kroner. I april i fjor mente selskapet Netfonds at Norske Skog nærmet seg teknisk konkurs.

Norske Skog har i lengre tid jobbet for å redusere driftskostnader, blant annet gjennom stenging av flere papirmaskiner, også i Norge, men altså også gjennom å standardisere og sentralisere sitt globale it-miljø.

- Å få kontroll med kostnader og ressursbruk er helt avgjørende for at vi skal nå våre globale målsettinger. En mer effektiv og fleksibel it-organisasjon med lavere kostnader er en viktig det av Norske Skogs strategi. Vi må rett og slett ha mer it for pengene, sier Bassim Haj, it-direktør i Norske Skog, i en pressemelding.

Les om:

Enterprise