HP og Microsoft kunngjør satsing

HP og Microsoft kunngjør satsing

Gigantene skal samarbeide om datasentre og cloud computing, men foreløpig er det lite nytt under solen.

Microsoft og HP kunngjorde på onsdag at de samarbeider om et datasenter. Over tre år skal de to selskapene bruke 250 millioner dollar på senteret, som i all hovedsak kommer til å fokusere på cloud computing. Ifølge crn er planen å integrere Microsoftprodukter som Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server og Microsoft Hyper-V med HPs maskinvare.

- Verden beveger seg fortere og bevegelsen mot moderne datasentere aksellererer. Det innebærer større satsing på nettskymodeller basert på godt integrert virtualisering, sa Microsofts Steve Ballmer da han kunngjorde samarbeidet. Begge selskapene kalte avtalen det største samarbeidet de to selskapene noen sinne har satt igang

De to gigantene lovet "dynamiske it-løsninger" innenfor områder som virtualisering, e-post og databaseprogramvare, men var svært lite konkrete når det kom til å kunngjøre spesifikke produkter eller andre detaljer rundt samarbeide.

- Ikke oppsiktsvekkende

Mange aktører tok derfor imot nyheten med en solid klype salt.

- Dette er ikke særlig oppsiktsvekkende, og samarbeidet er ikke noe større enn det HP allerede har med Oracle og SAP, sa Dhruv Gulati, visepresident i HP-partner Lilien Systems.

En talsmann for en samarbeidspartner med begge selskaper beskrev kunngjøringen som intetsigende - en lite oppsiktsvekkende bekreftelse på at verdens største maskinvareprodusent og verdens største programvareprodusent samarbeider for å forsikre seg om at deres respektive produkter fungerer godt sammen. Talsmannen, som ikke ønsket å bli navngitt av crn, påpekte imidlertid at avtalen over tid kunne ha innvirkning på markedet.

- Når de kommer opp med en ordentlig strategi, kommer det til å skje ting. Men for øyeblikket er det bare støy.

Enterprise