HPs direktesalg kraftig redusert

HPs direktesalg kraftig redusert

For fem år siden handlet HP Norge direkte med 123 selskaper. Nå er det bare fem til seks globale selskaper igjen på direktelisten.

HP Norge presenterte nylig resultat og omsetning for finansåret 2009. Omsetningen sank til 4,4 milliarder kroner for regnskapsåret. Det er en nedgang for HP Norge på 4,5 prosent.

- Vi er fornøyd med omsetningen sett ut i fra et utfordrende markedet. Selv om det er en nedgang, er det positivt at vi på mange områder vinner markedsandeler og faller mindre en markedet som helhet, sier administrerende direktør Eivind Rodal i HP Norge.

Nedgangen rammer alle virksomhetsområder unntatt tjenestesalget som vokste 12 prosent. Globalt har HPs tjenestesalg tjent mye på oppkjøpet av EDS, men i Norge er dette bidraget minimalt i og med at EDS bare hadde et 40-talls ansatte her i landet.

Drastisk mindre direktesalg

Direktesalget har i flere år har stått for rundt 20 prosent av den norske omsetningen til HP. Nå tyder mer og mer på at dette salget begynner å få en mindre rolle. En viktig grunn for å i det hele tatt utfordre kanalsalget var at Dell gjorde stor suksess med sin direktemodell. Denne modellen har Dell som kjent gått bort fra etter å slitt med salget de siste årene.

I 2005 hadde HP Norge en liste med 123 bedrifter som de ønsket å handle direkte med. Dette vakte en del murring i kanalen og antallet bedrifter på denne listen har siden den tid blitt stadig mindre. Under presentasjon av årsresulatet for den norske virksomheten kom det fram at det nå er snakk om fem til seks selskaper som HP forholder seg direkte til. Dette fordi de står på en global liste over 275 selskaper hvor HP har gitt seg selv tillatelse til å gå direkte.

Les om:

Enterprise