HTC vurderer å kjøpe WebOS

HTC vurderer å kjøpe WebOS

HTC vurderer å kjøpe både WebOS og flere patenter for å stå bedre rustet i kampen mot Apple.

HTC har den siste tiden vært under omfattende rettslige angrep fra Apple.

På Mobile Future Forward-konferansen i Seattle denne uken fortalte Martin Fichter, direktør for HTC America, at selskapet både er åpne for å kjøpe sitt eget operativsystem og for å investere i flere patenter slik at de kan stå bedre rustet i kampen mot Apple.

- Dersom det finnes etterspørsel etter flere valgmuligheter i markedet vil vi kaste oss over den. Så ja, vi ser på alle slags muligheter fremover for å tilby mer valgfrihet til kundene, sier han ifølge IDG News Service.

Under angrep

Googles Android og Apples iOS dominerer det internasjonale smarttelefonmarkedet. Android-plattformen er under angrep fra Apple, som har saksøkt flere av Googles maskinvarepartnerne for patentbrudd.

Blant annet annonserte det amerikanske International Trade Commission i juli at HTC har brudd mot to Apple-patenter. Kommisjonen utreder også et separat søksmål mot HTC fra Apple, samt et motsøksmål fra HTC.

Mange har derfor spekulert i at flere mobilprodusenter som i dag benytter Android kan være interessert i andre operativsystemer som MeeGo eller WebOS.

- Problemet vi har som bransje er all energien som burde blitt brukt til å utvikle nye teknologier og brukeropplevelser, istedet går til patentkriger, sier Fichter.

Vurderer å kjøpe patenter

I tillegg skal HTC og flere andre smarttelefonprodusenter være interessert i å kjøpe opp patenter for å stille bedre i fremtidige rettssaker.

Blant annet ryktes det at flere er interessert i patentene til selskapet Interdigital, som skal være ute etter å selge unna sin patentportefølje. Fichter bekreftet på Mobile Future Forward at HTC ikke utelukker å kjøpe patenter.

- Jeg vil ikke avvise at vi vurderer et slikt trekk. Men det er ikke kjernen i det vi prøver å gjøre. Vi ønsker heller å ta i bruk våre egne oppfinnelser enn å kjøpe patenter, fordi det er en bortkastet bruk av ressursene våre. Men om vi må kommer vi til å vurdere det.

Vurderer Microsoft

I tillegg til de rettslige problemene med Apple kan Googles oppkjøp av Motorola få konsekvenser for HTC.

Det er ennå uklart om Google kjøper Motorola hovedsaklig for patentene, eller om Google, som nå kan produsere sin egen maskinvare, vil ende opp med å konkurrere med sine egne kunder.

Et alternativ for HTC er ifølge Fichter å satse mer på Microsofts Windows Phone-operativsystem.

- Jeg vet ikke hvordan samarbeidet mellom Google og Motorola kommer til å se ut i fremtiden. Vi vil gå gjennom alternativene våre og vurdere hva vi må gjøre for å oppnå suksess, sier han.

Enterprise