Humør-robot i bilen passer på deg

Humør-robot i bilen passer på deg

Sovner du ved rattet, strammer en robotisk medpassasjer bilbeltet så du kvikner til.

Tenk deg at du kjører bil og har en passasjer som aldri tar feil om hvor man skal, passer på at du er i godt humør og sjekker eposten din på veien. Det har bilprodusenten Nissan tenkt på, og har utviklet en egen robot som plasseres i dashbordet i en av deres nye biler.

Roboten har de kalt Pivo-kun, og blir presentert på Tokyo Motor Show 2007 denne helgen. Ved hjelp av kameraer i øynene kan den konstatere om føreren er i godt humør eller nedfor, og hvorvidt føreren er trøtt og trenger en hvil, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Det viser seg at personer som er i godt humør er mindre utsatte for ulykker enn de som er deprimerte. Roboten veileder og av og til forsøker å glede sjåføren. For eksempel, hvis sjåføren er irritert vil kanskje roboten si ”Hei, du ser irritert ut. Hvorfor? Slapp av”, forteller Masato Inoue, sjefsdesigner ved Nissans forskningsgruppe.

Det er også andre sikkerhetsmessige funksjoner ved roboten. Kameraene sjekker om man blir døsig ved å analysere hvordan øyelokkene lukker seg. Blir sjåføren trøtt, strammes bilbeltet slik at du våkner til.

Ifølge Nissan vil bilen med robot være klar i 2015. Så vil det vise seg hvordan markedet tar i mot en robot som maser på deg når du sitter og irriterer deg over rush-trafikken.

LES OGSÅ: Ny robotstøvsuger fra iRobot

Les om:

Enterprise