Hurra for Google

Hurra for Google

For ti år siden startet et av verdens største it-eventyr.

15. september 1997 registrerte to unge studenter domenenavnet google.com. Det var starten på et selskap som i dag kan true Microsofts trone som det mest kjente, mest omtalte og mest brukte it-selskapet.

Det var Larry Page og Sergei Brin, begge 24 år gamle studenter ved Stanford University, som i begynnelsen av september for 10 år siden fant på navnet Google. Navnet er en henvisning til ”Googol”, et svært høyt tall (1 med 100 nuller).

Det tok ikke lang tid før søkemetodene basert på algoritmer som Page og Brin brukte fikk stor gjennomslagskraft. Søketjenesten deres vant fort frem og ble svært populær blant nettbrukere.

I dag er Google verdens mest brukte søketjeneste. Bare i Russland, Kina og Japan brukes andre søk mer. Google får rundt 500 millioner besøk hver dag.

Markedsverdien til selskapet ligger rundt 164 milliarder dollar. I 2006 genererte Google en omsetning på 13,4 milliarder dollar. Google anses av mange som Microsofts fremste konkurrent på å bli det dominerende konsernet i it-verden.

LES OGSÅ: It-verdenens syv underverker

Les om:

Enterprise