Hva kommer Apple til å lansere på WWDC?

Hva kommer Apple til å lansere på WWDC?

Årets utviklermesse er rett rundt hjørnet. Her slippes nye produkter. Vi oppsummerer ryktene.

Apples Worldwide Developers Conference går av stabelen mandag 11. juni klokken 19 norsk tid.

Konferansen er i utgangspunktet ment for utviklere, men Apple har pleid å bruke åpningstalen til å lansere nye produkter. Derav den store interessen blant vanlige teknointeresserte også.

Det går mange rykter om hva som står på plakaten for årets WWDC, og da mener vi mange. Vi prøver å oppsummere.

Mountain Lion

OS X 10.8 er vel omtrent det eneste vi vet helt sikkert at vil bli vist frem på årets WWDC. Apple avduket det kommende operativsystemet allerede i februar, og mens mange av nyhetene allerede har kjent, har flere blitt oppdaget i de mange utviklerbetaene som har blitt sluppet siden i vinter.

Les blant annet:

Safari får offlinelesing
|
Mountain Lion får automatiske nedlastinger
|
iCal får støtte for ukenummer
|
Mountain Lion oppdatert igjen
|
Det du trenger å vite om Mountain Lion

Apple har sagt at fjelløven slippes løs «innen sensommeren», men siden oppdateringsfrekvensen på betaversjonene har tatt seg opp den siste tiden, kan det tenkes at den ferdige versjonen er nærmere enn man tror.

MacBook Pro

Det er lenge siden vi så noen nye Mac-er, i hvert fall MacBook Pro. Siden Intel nå er i ferd med å rulle ut sine nye Ivy Bridge-prosessorer, er det mye som tyder på at Apple også snart er klare med noen nye maskiner. Med nytt operativsystem er timingen perfekt.

MacBook Pro er modellen det går mest rykter om, selv om det forventes en oppdatering av hele Mac-serien. Apple forventes nemlig å komme med omveltende endringer til nettopp MacBook Pro; det ryktes blant annet om en tynnere Air-lignende design, høyoppløselig skjerm og USB 3.0, ifølge 9to5Mac.

iOS 6

Neste versjon av iOS 6 er også ventet i løpet av året. På fjorårets WWDC stod Steve Jobs på scenen og viste frem iOS 5 og iCloud, selv om den faktiske lanseringen ikke var før i oktober. Men ettersom Apple pleier å gi iOS-utviklere noen måneder på å forberede appene sine for oppdateringen, er det høyst sannsynlig at samme tidsskjema vil følges i år igjen.

Vi vet foreløpig lite om hva iOS 6 i såfall vil bestå av, men ryktebørsen snakker om en helt ny Kart-applikasjon uten Google-kart, Siri-forbedringer og muligens også noen endringer på grensesnittet.

iCloud

Ifølge Wall Street Journal kommer Apple til å slippe en større oppdatering til sin skytjeneste på WWDC. Den nye funksjonen sies å ville la deg kunne dele bilder med andre iCloud-brukere, som vil både kunne se og kommentere bildene.

I tillegg hevdes det også at påminnelser, notater og muligens også notifikasjoner vil bli tilgjengelig fra webversjonen av iCloud på icloud.com. Brukere kan per i dag synkronisere påminnelser og notater med iCloud, men de kan bare aksesseres fra andre iOS-enheter eller datamaskinen. Påminnelser og notifikasjoner er to av nyhetene i kommende OS X 10.8.

iPhone "5"

I fjor lanserte som nevnt Apple iOS 5 og iCloud på WWDC, men de sa ikke et pip om noen ny telefon. Denne ble ikke lansert før i oktober. Dermed er det lite sannsynlig at en ny iPhone-modell vil bli lansert om bare noen få ukers tid, selv om man aldri kan si aldri.

Det florerer nemlig av iPhone-rykter om dagen, og bare den siste uka har det lekket det ene og det andre bildet av det som skal være deler av Apples neste telefon, eller skisser av den. Blant spesifikasjonene den ryktes å få er ny og slankere design, større skjerm, mindre Dock-tilkobling og støtte for LTE.

Apple TV

Ingen ryktesak om Apple er ikke komplett uten å nevne selskapets mytiske tv-apparat. Ryktene om en ekte "Apple TV" har svirret siden Walter Isaacson lanserte sin Steve Jobs-biografi i fjor, da den avdøde Apple-sjefen skal ha uttalt at han endelig hadde løst problemet med tv-en.

Analytikerne spår omkring det angivelige tv-apparatet på komiske Ali-nivå, og med så mange rykter, så må det jo ligge noe i det. Eller? Flere «rapporter» sier imidlertid at lansering trolig ikke vil være for i 2013, selv om Boy Genius Report denne uken har hevdet at Apple vil presentere en demoversjon av en nesten funksjonsferdig utgave av operativsystemet for tv-en om en ti dagers tid.

Tim Cook uttalte nylig at selskapet har noen "fantastiske produkter på gang", så da får vi bare vente og se...

Hva tror du Apple vil lansere på utviklerkonferansen? Legg igjen dine spådommer nedenfor!

Enterprise