Hva vil skje med XP-supporten?

Hva vil skje med XP-supporten?

Den 30. juni skal Windows XP etter planen gå av med pensjon. Men hva vil skje med supporten?

Det har vært mye snakk om Windows XPs pensjonsdato. Nå viser det seg at det finnes en rekke smutthull for å selge XP-maskiner lenger enn fristen. Blant annet såkalte nedgraderingspakker, som gjør det mulig å gjøre Vista-lisenser om til XP.

Det store spørsmålet er så hva som kommer til å skje med supportmulighetene for XP-brukere etter 30. juni. Svaret er at det sannsynligvis blir enklere å få support til XP enn å få kjøpt det etter denne tidsfristen.

Utvidet support

For det første vil du ha tilgang til det Microsoft kaller mainstream support helt frem til 14. april 2009. Dette innebærer først og fremst nedlastinger av sikkerhetsoppdateringer og generelle rettelser, slik at operativsystemet vil holdes oppdatert.

Etter 14. april 2009 og helt frem til 8. april 2014 vil Microsoft tilby det selskapet kaller utvidet support. Det vil si at bedrifter som har tegnet en spesialavtale med Microsoft vil kunne motta generelle oppdateringer, mens viktige sikkerhetsoppdateringer vil være tilgjengelige for alle.

LES OGSÅ: Dell slutter med XP-lisenser

Det er imidlertid mulig å få support fra pc-leverandøren i løpet av dette tidspunktet. Hvis du for eksempel har kjøpt en Dell-pc med XP, vil Dell kunne gi deg support. Men hvis du kjøper en Vista-pc og selv installerer XP, må du klare deg på egen hånd, ifølge PC World US.

Les om:

Enterprise