Hvem blir Årets it-direktør?

Hvem blir Årets it-direktør?

Etter en lang prosess er nå finalistene til Årets it-direktør 2007 klare. -- Jeg er imponert over nivået, sier administrerende direktør og juryformann Nils Molin i IDC.

Etter tre måneder med nominasjoner, gjennomgang av prosjekter og dybdeintervjuer er nå finalistene klare for Årets it-direktør 2007. På de følgende sidene blir du bedre kjent med kandidatene som har nådd til toppen. Vinneren blir offentliggjort på et arrangement i regi av IDC og Computerworld på Radisson SAS Scandivavia Hotel førstkommende onsdag.

Blant de 20-talls nominerte er det Terje Veblungnes i Avinor, Hans Petter Aanby i Norwegian, Inge Ådland i Sparebanken Vest og Gro Eirin Dyrnes i Innovasjon Norge som nådde lengst i den kvalitative og kvantitative analysen.

- Jeg er imponert over nivået og antall nomineringer. Det er spesielt artig, tatt i betrakning at det er første gangen IDC og Computerworld arrangerer dette i Norge, sier juryformann og administrerende direktør Nils Molin i IDC.

- Juryarbeidet har vært både spennende og interessant, ikke minst på grunn av juryens brede sammensetting. Representanter fra akademia, næringslivet, media og analyse har bidratt til ulike innfallsvinkler basert på forskjellige erfaringer, mener Molin.

- Meget høyt nivå

Sjefen i Peppes Pizza er medlem i juryen. Han takket ja fordi selskapet i lang tid vært opptatt av de mulighetene it gir.

- It-direktørens plass har vært fremtredende og vi har oppdaget at en it-direktør, i en servicebedrift, kan bidra med mer enn å sørge for at "all data" virker. Derfor takket jeg ja til å sitte i juryen, forteller jurymedlem og administrerende direktør i Peppes Pizza, Joannis Vendrig.

I tillegg til Molin og Vendrig består juryen av amanuensis Espen Andersen og redaktør Michael Oreld i CIO Computerworld.

- Jeg syns det har vært en veldig bra prosess og det var ikke lett å trekke ut de fire finalistene blant de nominerte. Det var heller ikke lett å kåre en vinner. Nivået var rett og slett jevnt over meget høyt, slår Molin fast.

Les mer om finalistene:

Inge Ådland, Sparebanken Vest

Gro Eirin Dyrnes, Innovasjon Norge

Hans Petter Aanby, Norwegian

Terje Veblungnes, Avinor

Les om:

Enterprise