Hvordan blir Android 3.0?

Hvordan blir Android 3.0?

Videosamtaler og bedre støtte for spill er blant de heteste funksjonene i "Gingerbread".

Android 2.2, eller "Froyo", er fortsatt i ferd med å rulles ut til brukerne. Men Google er i full gang med utviklingen av det som antakelig blir Android versjon 3.0, kalt "Gingerbread", eller pepperkake på norsk.

LES OGSÅ:

De beste Android-appene

Utviklingsprogramvaren for Gingerbread ryktes lansert neste uke, men det ser allerede ut som videosamtaler kommer til å bli blant de viktigste funksjonene i den nye versjonen, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

- Vi støtter videosamtaler i dag via Google Talk Video, sa Googles ingeniørsjef Andy Rubin i et intervju i forrige uke.

- Det fungerer på hjemme-pc-en. Hvorvidt det kan omarbeides og tilpasses til å slurpe båndbredde på mobil, vel, vi jobber med saken, sa Rubin.

LES OGSÅ:

Skype til Android

Kombinert med at Android-telefoner stadig oftere utstyres med kamera på framsiden, tyder dette på at støtte for videosamtaler i Android kan være på vei. Det kan også være grunnen til at maskinvareprodusenter som jobber med Nvidias Tegra 2-prosessor nylig uttalte at Gingerbread kommer til "å endre måten vi bruker telefoner på".

Fokus på brukergrensesnitt og spill

Det forventes også at den nye Android-versjonen kommer til å ha adskillig bedre brukergrensesnitt, noe som skal redusere behovet for "skall" som ofte ble lagt til på tidligere versjoner av operativsystemet. Et eksempel på et slikt skall er HTC Sense.

Når det gjelder spillytelse, sa Rubin nylig at han ser for seg at spill i større grad vil veksle mellom å være nettbaserte og telefonbaserte, slik at man drar nytte av ny funksjonalitet som HTML5 i nettleseren på mobilen.

Droid Terminator

Det forventes at Gingerbreads flaggskip kommer til å være en dual-core Tegra 2-basert Motorola-telefon, med kallenavnet "Terminator" eller "T2", rapporterer bloggen Android and Me. Spesifikasjonene inkluderer dobbelt så rask nettsurfing og opptil fem ganger raskere spillytelse enn det som finnes i dag. Telefonen kommer antakelig tidlig neste år.

LES OGSÅ:

Prøv Firefox 4 på Android-telefonen

Android 2.2 ble lansert i mai, slik at en seks måneders lanseringssyklus skulle tilsi at den nye versjonen debuterer i november. Den neste versjonen etter Gingerbread, kjent som "Honeycomb" eller Android 3.5, forventes i første halvdel av neste år.

Les om:

Enterprise