IBM inn i OpenOffice

IBM inn i OpenOffice

IBM vil integrere Microsoft-konkurrentens kontorpakke i sine egne produkter.

IBM melder seg inn i OpenOffice.org og vil stille 35 utviklere til rådighet for å forbedre kontorpakken. Selskapet skal også bidra med programvare og vil stille deler av koden bak Lotus Notes til rådighet for åpen kildekode-utviklere. Til gjengjeld vil IBM bruke OpenOffice.org-applikasjoner i selskapets egne produkter.

- Dette er gode nyheter for de mange millioner brukerne av Open Office, skriver prosjektleder i OpenOffice.org, John McCreesh, i en pressemelding.

Gevinsten er gjensidig, vurderer Mike Rhodin, lederen for IBMs Lotus-divisjon

- Vi tror at denne avtalen vil forbedre IBMs evne til at levere innovativ verdi til brukeren av IBMs produkter og tjenester, mener Rhodin.

IBM forventer samtidig at selskapets bidrag skal sette fart på innovasjonen og utviklingen av OpenOffice.org.

- Vi tror dette samarbeidet vil føre til at flere applikasjoner vil støtte ODF-formatet og større utbredelse av andre løsninger basert på OpenOffice.org-teknologi, sier Rhodin i pressemeldingen.

ISO-standardiserte ODF er det grunnleggende formatet i OpenOffice, som konkurrerer med Microsofts Office Open XML om å bli fremtidens standard for kontorapplikasjoner.

LES OGSÅ: ISO sier nei til OOXML

OpenOffice.org er lastet ned nesten 100 millioner ganger siden lanseringen for syv år siden, ifølge organisasjonen selv. Kontorpakken inneholder blant annet tekstbehandler, regneark og presentasjonsprogram, og er designet for å ta opp kampen mot Microsofts dominerende Office-pakke.

Les om:

Enterprise