IBM kjøper forretningsanalyse

IBM kjøper forretningsanalyse

Sikrer seg programvare for sanntidsovervåking av databaser.

IBM kjøper det amerikanske selskapet Guardium, som leverer programvare for sanntidsovervåking og beskyttelse av databaser. Dette er det 28. oppkjøpet relatert til IBMs Information Management-strategi. De finansielle betingelsene rundt oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Guardium har blant annet verdens fem største banker på kundelisten, samt store forsikringsinstitusjoner.

Guardium-teknologien beskytter kundenes data gjennom kontinuerlig overvåking av tilganger og aktivitet i databaser. Teknologien er også viktig i forhold til compliance og revisjonsprosesser, og forsterker IBMs referansearkitektur innen sikkerhet. Produktene vil gå inn i IBMs Information Management-portefølje.

- IBM ser oppkjøpet som en viktig del av vår satsning på forretningsanalyse, og føyer seg dermed perfekt inn i vår oppkjøpsstrategi innen Business Analytics. Guardium-teknologien vil bidra til ytterligere sikring av data som brukes i analysesammenheng, og vil være et tilskudd innen autorisasjonsovervåking for IBM ved å sikre at ingen uvedkommende har tilgang til virksomhetskritiske data, sier Morten Thorkildsen, administrerende direktør i IBM Norge.

Overvåkingsteknologien oppdager også forsøk på svindel og uautorisert tilgang via forretningsapplikasjoner, som ERP- eller CRM-systemer eller datavarehus.

Ifølge IBMs globale CIO-undersøkelse tar en av tre ledere beslutninger basert på informasjon de ikke stoler på eller har tilgang til. Med dagens fokus på transparens og troverdighet, må virksomheter vite at data de baserer sine beslutninger på ikke har blitt kompromittert, noe Guardium-teknologien sikrer.

Enterprise