IBM lanserer Microsoft-fri pakke

IBM lanserer Microsoft-fri pakke

Virtual Linux Desktop skal gi bedrifter besparelser på tusenvis av kroner, mener IBM.

IBM-representanter har tidligere ytret at selskapet internt har hatt en policy om å bruke kontorbakken Symphony på alle nye maskiner. Dessuten bruker selskapet i større utstrekning Linux internt.

Nå tar IBM nye grep for å omgå Microsoft, skriver Computer Sweden.

Med Syphony

Linux Virtual Desktop, med en inngangspris på cirka 500 kroner per bruker, er utformet i samarbeid med Canonical og Virtual Bridges.

Systemet er basert på Ubuntu, som normalt sett inneholder kontorpakken Openoffice. I IBMs Open Collaboration Client Solution er derimot denne skvist ut til fordel for IBMs egen Symphony-variant. I løsningen finnes også Lotus Notes, med moduler for både epost og chat inkludert.

Dusinvis

I samarbeid med Virtual Bridges skal disse produktene tilbys som virtuelle pakker der brukerne kan bruke det meste av spinkle datamaskiner og tynnklienter. Det skal holde med én server for å håndtere dusinvis med virtuelle maskiner.

Ifølge IBMs beregninger kan kunder spare mellom 500 til 800 dollar per bruker, regnet i forhold til lisenser for Microsofts operativsystem med løsningen Office og Sharepoint.

Enterprise