IBM og Oracle samarbeider om Java

IBM og Oracle samarbeider om Java

Selskapene går sammen om utvikling av Java i OpenJDK.

Tidligere denne uken annonserte konkurrentene Oracle og IBM at de vil inngå samarbeid i utviklingen av den neste versjonen av Java. Oracle fikk med Java på kjøpet etter selskapets oppkjøp av Sun for halvannet år siden, og siden den gang har fremtiden for applikasjonsplattformen vært uviss.

Nå har Oracle altså fått IBM med på laget, og utviklingen vil skje i OpenJDK-samfunnet, referanseimplementasjonen av Java som åpen kildekode. OpenJDK blir dermed det viktigste stedet for utvikling av standardversjonen Java SE.

- Samarbeidet mellom Oracle og IBM bygger på suksessen til Open JDK som hovedutviklingsplattformen for Java SE, sier Oracles seniorvisepresident Hasan Rizvi i et felles presseskriv for de to selskapene.

IBM og Oracle vil kjøre det nylig annonserte Open JDK utviklingsveikartet, som øker tilgjengeligheten av standardversjonen Java SE over hele open source-samfunnet.

- Java-samfunnet er svært viktig for utviklingen av Java-plattformen, uttaler Rizvi videre.

- Java dreier seg ikke om et enkelt selskaps tekniske retning, noe som bidrar til å forhindre at man låser seg. Det kjører på svært mange ulike operativsystemer og maskinvareplattformer, skriver IBM toppsjef Bob Tutor i et blogginnlegg.

Han melder også at det nye samarbeidet innebærer at IBM vil flytte ressurser fra utviklingen av Apache-prosjektet Harmony over til Java-utviklingen.

- IBM, Oracle og andre medlemmer av Java-samfunnet som jobber sammen i OpenJDK vil akselerere innovasjonen i Java-plattformen, sier IBMs visepresident for teknologiutvikling, Rod Smith, i presseskrivet.

- Samarbeidet mellom Oracle og IBM signaliserer også til bedriftskunder at de vil kunne fortsette å stole på at Java-samfunnet vil levere flere åpne, fleksible og innovative nye teknologier som kan hjelpe deres bedriftsvekst.

Enterprise