IBM Rational på topp hos utviklerne

IBM Rational på topp hos utviklerne

Microsoft Visual Studio slått av IBMs verktøy. Zend Studio overrasker.

I en fersk rapport fra Evans Data er 1200 utviklere jorda rundt blitt spurt om foretrukket utviklerverktøy. I oppsummeringen vant IBM Rational utviklersuite foran Microsoft Visual Studio og kanskje mer ukjente Zend Studio fra Zend Technologies.

Zend best på web

IBM skåret høyest i underkategoriene for modellering, forutsetningsanalyse, kvalitet på teknisk brukerstøtte, og støtte for rammeverk, utviklerspråk og distribuerte utviklingsprosjekt.

Microsoft fikk toppnotering i kategoriene databaseintegrasjon, uttømmende brukerstøtte og dokumentasjon, og et stort utviklermiljø med gjennomgående høy kvalitet.

Zend har sin bakgrunn som php-spesialister, og nådde toppen i kategoriene web-design, web-utviklingsverktøy og tilgang til tredjepartsverktøy.

Ni plattformer

Utviklerne ble spurt om hvilke av de ni utviklerplattformene de benyttet, og deretter vurdere 18 egenskaper i disse.

- Det er et essensielt strategisk element at utviklere har tilgang til det beste verktøyet. Det er en forutsetning for at plattformer og leverandører skal lykkes, sier administrerende direktør Janel Garvin i Evans Data til Computerworld nyhetstjeneste.

I tillegg til tre på topp, var også disse seks med: Oracle JDeveloper, JBoss, Eclipse, Genuitec MyEclipse, Adobe Flash Builder og Embarcadero Delphi.

Evans framholder at de har undersøkt uten at noen av leverandørene har betalt for rapporten Både Oracle, IBM og Microsoft står imidlertid på kundelista til Evans. Zend gjør det ikke.

Enterprise