- IBM skal sparke 16.000

- IBM skal sparke 16.000

Om to uker vil IBM sparke 16.000 ansatte, ifølge rykter på IBMs egen medarbeiderportal. - Bare tull, mener IBM Norge.

Rykter internt i IBM sier bedriften skal kutte hardt. 22. og 23. januar vil 16.000 ansatte i avdelinger verden rundt sparkes, tilsvarende rundt fire prosent av selskapets arbeidskraft, sier ryktene.

Det er på IBMs egen medarbeiderportal Allianceibm.org at bekymrede ansatte deler sine opplysninger. Siden drives av en fagforening som forsøker å samle IBM-arbeidere under en egen paraply.

Tause topper

Det er finanskrisen og utsiktene i året som kommer som gjør at de ansatte mener å ha grunnlag for bekymringer. Mange frykter at IBMs brikkefabrikk i Vermont, USA, vil bli særdeles hardt rammet.

Enkelte hevder å ha fått ryktene bekreftet av sine sjefer, til tross for at enkelte av disse igjen hevder sjefene har underskrevet en fortrolighetserklæring for å holde det skjult. En skriver at han har fått vite at sjefene er pålagt å svare «jeg har ikke hørt noe konkret om reorganisering» hvis de blir spurt om ryktene.

I likhet med Microsoft, som ryktene sier skal sparke 17 prosent av sine personalressurser 15. januar, kommer IBM-ryktestrømmen rett i forkant av at regnskapstallene for 2008 skal legges frem.

- Bare tull

Kommunikasjonsdirektør i IBM Norge, Ingvild Grimstad, avviser det er aktuelt med kraftige kutt i bemanningen, verken i Norge eller internasjonalt.

- De ryktene som svirrer vil jeg avvise på det sterkeste. Det er bare rykter og ikke noe hold i i det hele tatt, sier kommunikasjonsdirektør i IBM Norge, Ingvild Grimstad.

Les om:

Enterprise