IBM-suksess med SAP-universitet

IBM-suksess med SAP-universitet

IBM Norge trengte SAP-konsulenter i en fei, og utdannet 25 personer i løpet av få uker. Det ble en suksess.

I 2007 hadde IBM et akutt behov for SAP-konsulenter. For å møte den store etterspørselen, opprettet selskapet et eget SAP-universitet og i løpet av seks uker gikk det første kullet ut. For IBM var fast track-varianten en vinner, og 21 av de 25 som begynte, fortsatte å jobbe med SAP.

- Halvannet år etter kan vi slå fast at det har vært en ubetinget suksess, sier leder for SAP-konsulentene til IBM Norge, Rolf Gunnar Larsen.

Personene som ble tatt inn på hurtigkurset hadde ulik bakgrunn. Flere hadde ikke it-utdannelse, noen hadde jobbet flere år i IBM.

Opplæring i India

Fire personer ble sendt til India for å ta opplæringen der. En av dem var Dag Oliver, som allerede hadde en seniorstilling hos IBM. Erp og SAP var riktig nok nytt for ham, og det var både spennende og krevende med intensivkurs i New Dehli.

- For meg har kurset fungert veldig bra. Det var et nytt fagområde, og kurset var en effektiv måte å komme inn i SAP på. Samtidig var det veldig krevende, med lange dager på skolen og lesing etterpå, sier Oliver, som nå jobber med prosjektledelse og SAP for Yara.

Samtidig understreker han at kurset kun var en innføring, og at man er avhengig av å jobbe med det for å lære.

- Man lærer ikke alt man skal i løpet av de få ukene på kurs, men litt av konseptet er å lære underveis.

Ingen året etter

Selv om IBM var fornøyd med kurset, ble det ikke satt opp et nytt kull i fjor. Så langt har det heller ikke blitt satt noe opp i år, men det skal vurderes.

- Det krever mye av seniorene å ta inn så mange. Vi kan ikke gjøre det hvert år, sier Larsen.

Samtidig var situasjonen noe annerledes i 2007.

- Etterspørselen er like god etter SAP-konsulenter, men da vi startet opp, hadde vi to nye, store kontrakter.

Bedriftene utdanner

Slik det er i dag, har mange konsulenter innen erp bakgrunn fra it-utdanninger. Der er det lite eller ingen spesialisering i erp-systemer, og opplæringen foregår ofte i konsulenthusenes regi. Dette er en modell som Larsen har tror på.

- Mitt inntrykk er at utdanningsinstitusjonene bør drive opplæring i generell prosjektledelse og gjennomføring, og så bør konsulenthusene stå for spesiell utdanning innen erp, sier Larsen.

Denne saken er et utdrag fra artikkelen som har stått i Computerworlds bilag It-karriere med tema Forretningsprosesser.

Les om:

Enterprise