IBM varsler flere milliardoppkjøp

IBM varsler flere milliardoppkjøp

Selskapet åpner lommeboka for å kjøpe forretningsløsninger.

I går bladde IBM opp 9,2 milliarder kroner – eller 1,4 milliarder dollar om du vil – for selskapet Sterling Commerce, som lager bedrift-til-bedrift-programmer.

Frem til 2015 skal IBM investere 20 milliarder dollar i oppkjøp – svimlende 131 milliarder norske kroner. Det er mer penger enn IBM har brukt til investeringer de siste ti årene sammenlagt.

- Attraktivt

IBM har en strategi og en tro som tilsier at dagene med selvintegrering enten er i drastisk endring eller allerede over. Selskapet tror at Sterling-oppkjøpet vil forbedre måten brukere koble seg opp mot og kommuniserer med sine kunder, partnere og leverandører.

- Dette er et hurtigvoksende område som er veldig attraktivt, brukerne vil ha økt produktivitet, noe de kan få fra automatisering og i å forbedre forholdene med sine partnere, sier Craig Hayman, en av IBMs direktører.

Websphere

Sterling-teknologien kan blant annet brukes i IBMs Websphere, og Sterling vil bli underlagt Websphere-avdelingen.

- Det finnes løsninger basert på åpen kildekode som er billigere enn Websphere-infrastrukturen. Det IBM må gjøre, er å skape nye argumenter for at folk skal kjøpe deres infrastrukturapplikasjoner i stedet for å gå for åpen kildekode, sier Forrester-analytiker John Rymer, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Enterprise